Utbildningskvalitet för lågstadiets barn kräver mer än så

2 Miljarder kommer att läggas på att höja utbildningskvaliteten i lågstadiet utlovar nu regeringen. Syftet med denna satsning är god rent generellt, men frågan är om den når önskad effekt om inte fritidshemmen är en del av den, eller att en enskild satsning på fritidshemmen sker?

Mer än 90% av alla barn som går i lågstadiet går också på Fritids. Fler lärare under första delen av dagen är ju kanon, men vad händer med den andra?

100 000 fler elever går på landets fritidshem än vad det är i hela landets gymnasieskolor, skriver skolverket. Barnen på fritidshemmen förtjänar att ha fler pedagoger och mindre grupper och lokaler som är anpassade efter fritidshemmen egenart. Pedagogerna behöver också ha mer planeringstid och flera utbildade kollegor. När det sker så kan vi börja prata om utbildningskvalitet för lågstadieeleverna. Denna satsning räcker inte och kommer inte få önskat effekt om inte ytterligare en satsning på fritidshemmen sker.

Nu väntar vi tålmodigt på att regeringen också löper linan ut och satsar på lågstadiets barn, under hela deras skolvistelse.

Den satsningen kommer säkert. Under tiden hjälps vi väl åt och påtalar detta för våra politiker så att inte en till satsning går vår verksamhet förbi?

 

En reaktion på ”Utbildningskvalitet för lågstadiets barn kräver mer än så

  1. Ord can inte uttrycka min situation som fritidspedagog. Utbildningsminister måste vara med för att förstå vad jag säger. Jag är en fritidspedagog som sitter hemma sjuk på grund av långvarig stress och panikattacker på arbetsplatsen. Jag vill jobbaaaaaaaa. Jag vill ha rimliga barngrupper med en sund och positiv arbetsmiljö. Jag är trött på att bli diskriminerad om och om igen. ALLA lärarkategorier måste ha lika villkor för leg. och lön.
    Soheila Ziaeian Fritidspedagog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s