Vad som står om fritidshem i Göteborg på partiernas hemsidor

Jag gjorde en undersökning för att se vad de olika partierna i Göteborg skriver om Fritidshem. Jag hoppas att det är jag som är en dålig researcher men om inte så är det här ganska skrämmande läsning. Vad jag har hittat så är det 2 partier som skrivit om Fritidshemmen på något sätt på sin hemsida. Dessa är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Detta är vad jag hittat:

Socialdemokraterna ():

Fritidshemmens kvalitet ska säkerställas genom att erbjuda fritidspersonal fortbildning och stöd genom nätverk. Fritidshemmens förebyggande arbete ska stärkas genom ökat fokus på de äldre barnen.

En viktig framgångsfaktor är ett tydligt systematiskt kvalitetsarbete som omfattar skola, förskoleklass, fritidshem och särskola.

Vänsterpartiet

Fritidshemmen är en integrerad del av skolan. De fyller en viktig funktion med att ge skolbarn en vettig och meningsfull fritid i närvaro av vuxna efter skolan. Staden har tappat fokus på området med ökade gruppstorlekar som följd. Med minskade barngrupper ökar möjligheterna till ett bredare utbud av aktiviteter som till exempel simundervisning, vilken ska vara gratis 499 och en integrerad del av skolundervisningen.

Under 2015-2018 ska Vänsterpartiet:

– Arbeta för ökat pedagogiskt ledarskap och fortbildning för rektorer, lärare och fritidspedagoger

– Halvera storleken på fritidsgrupperna och öka personaltätheten

Miljöpartiet i Göteborg

Inget

Moderaterna

Inget

Kristdemokraterna

Inget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s