Fritidsråd i Göteborg

Läget i Göteborg är akut

Att läget är akut för Fritidspedagoger kunde vi läsa genom skolverkets rapport för några dagar sedan. Värre i storstäderna enligt SVT.  I Göteborg är det inget undantag. Ansvarig för skolfrågor i Göteborg Anna Johansson (S) berättar att det inte finns något utrymme för satsningar för Fritidshem i Göteborg. De prioriterar skolan. Hur satsningen går till är oklart men att Fritids inte ingår i skolsatsningen står klart trotts att det i skollagen står att Fritids är en del av skolan.

Krafttag mot Politiken i Göteborg

Det krävs krafttag nu mot politiken i Göteborg. Tyvärr ser det inte ut som att något annat parti har med Fritidshemmen i sina satningar för skolan. Hur kommer vi åt detta problemet?

Fritidsråd i Göteborg

Jag tror att ett Fritidsråd är en väg att gå. Där vi kan diskutera hur vi ska Lyfta Fritids. Vår pedagogik måste få komma till sin rätt. Ett Fritidsråd ska alltså verka som ett ämnes råd där vi för fram agendan och diskuterar vår proffession! ALLA Fritidspedagoger är välkomna.

 

Genom Lärarförbundet håller vi nu på att diskutera och ev göra dessa ord till handling. Vi diskuterar nu flitigt när och var detta mötet ska äga rum. Jag återkommer med tid och plats senare. Ett förslag är 13 Maj (Fritidshemmens dag). Vill påpeka att det är ett förslag. Jag tar tacksamt emot andra förslag och tider som kan passa bra för att så många fritidspedagoger som möjligt ska komma.

KOMMENTERA MED ERA ÅSIKTER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s